Billiga Hotell

Då jag reser utomlands så föredrar jag att bo på billiga hotell i stället för stora och lyxiga femstjärniga hotell. Dels för att jag på så sätt får mer pengar över att spendera på själva resemålet och har råd att resa oftare, men även dels för att jag tycker att de stora lyxiga hotellen många gånger kan vara så opersonliga.

Nej, tacka vet jag charmiga och små billiga hotell! Ofta är dessa hotell familjeägda och jag har flera gånger fått lära känna hela familjen och fått ta del av deras livshistorier. En del av dem har jag fortfarande kontakt med. Även om jag nyligen varit och besökt Bangkok och Phuket så var det inte ett speciellt personligt hotell jag trillade in på. Dock var det billigt och jag var absolut nöjd med min vistelse i Bangkok. I Phuket bodde jag något dyrare och vad som vanligtvis anses som ett normalt hotell.

Jag har varit nöjd med alla de billiga hotell som jag har bott på, även om sängarna ibland har varit hårda och nattduksborden lite kantstötta. Att det saknas en LED-TV på hotellrummet är inte något som förstör min semester. Inte heller gör det mig något om det inte finns 15 olika fabrikstillverkade marmelader vid frukostbuffén utan bara en som är hemlagad, eller om poolområdet bara består av en bassäng istället för en stor anläggning med rutschkanor. Det är inte faciliteterna på hotellet som gör min semester utan upplevelserna!

På min senaste resa bodde jag på billigt hotell i Bangkok och även om det var låg standard så var det bara under en kort tid innan jag reste vidare till Phuket. Du kan hitta billiga hotell i Bangkok och Phuket på Billiga-hotell.nu här och här.

Jag kommer att välja att bo på billiga hotell utomlands även i fortsättningen!