Lyxiga Hotell

Lyxiga hotell finns det ofta ganska gott om på populära resmål. På mindre populära resmål kan utbudet dock vara desto mindre. Lyx och glamor är inget som erbjuds på varenda hotell och även om hotellet har hög standard är det svårt att dra en gräns för vad som egentligen är lyxigt. Det finns så klart självklara hotell till kategorin men dessa kostar också där efter.

När jag besökte Alanya i Turiket för några år sedan så bestämde jag för att bo på ett lite bättre hotell med högre standard. Dock fanns det bara ett fem-stjärnigt hotell ledigt när jag skulle boka resan dit. Hotellet kanske kan anses som lyxigt för vissa människor och som standard för de som har höga krav. Jag som medelsvensson blev verkligen överraskad av servicen och för endast 1200kr/natt för 2 vuxna. Nu reste jag iofs i Maj så det lär vara dyrare under Juni-Augusti.

Dock sparade jag in en hel del pengar på att köpa billiga flygbiljetter dit. Totalt för flyg + hotell så kostade två veckor med min man endast 16 000kr. Hög stanard i Alanya strax innan turiststormen kom var verkligen underbart. Jag hoppas jag får möjligheten att resa dit igen någon gång. Jag har bifogat ett par bilder på hotellet vi bodde på.

Jag rekommenderar helt klart att lyxa till det. Det är man ibland värd :)